BAŞBAKANDAN‘GÜZEL ESENLER’E GÜZEL ÖDÜL

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen ''Yaşanabilir ve Estetik Şehirler'' konulu yarışmada Esenler Belediyesi’nin ‘Güzel Esenler Projesi’ ödül aldı.

BAŞBAKANDAN‘GÜZEL ESENLER’E GÜZEL ÖDÜL
 BAŞBAKANDAN‘GÜZEL ESENLER’E GÜZEL ÖDÜL

 

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen ''Yaşanabilir ve Estetik Şehirler'' konulu yarışmada Esenler Belediyesi’nin ‘Güzel Esenler Projesi’ ödül aldı. Ödülü, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

"Yaşanabilir ve Estetik Şehirler" başlıklı AK Parti 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu Ankara Rixos Otel'de başladı.  Sempozyumun açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ile çok sayıda milletvekili, yurt içinden ve yurt dışından belediye başkanları da katıldı.

ŞEHRE GÖNÜL GÖZÜYLE BAKIN

Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehir denildiğinde aklına taş gelen, beton gelen, asfalt gelenler varsa onların kendilerini ve medeniyet algılarını tekrar sorgulaması gerektiğini belirterek, “Onlar bu işi bilmiyor demektir. Bir şehre gönül gözüyle bakanlar orada o şehirde şehrin ruhunu görürler. İnsan şehri şekillendirmez, tam tersine şehir insanı şekillendirir” dedi. İstanbul'un cömert bir şehir olduğunu belirten Erdoğan, “(İstanbul'a gelen İstanbul'da cömertliği öğrenir) dedim olimpiyat toplantısında. Çünkü İstanbul cömerttir. O cömertliği İstanbul'u gezen herkese verir. İstanbul kıskanç değildir. Bursa'ya bakınız yeşil. Bursa'ya insanların kazandırdığı bir özellik değildir, Bursalıları türbelerine kadar yeşile aşık eden o manevi ruhtur" şeklinde konuştu. Sempozyumun açılışında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel de birer konuşma yaptı.

‘GÜZEL ESENLER’E GÜZEL ÖDÜL

Sempozyumda; sosyal bağları güçlü, kültürel hayatı canlı, fiziki yapısı kaliteli, doğal çevreyi koruyan, yerel ekonomiyi destekleyen, her yaş grubunun taleplerini ve ihtiyacını karşılayan, erişebilir şehirlerin oluşmasına katkıda bulunması amacıyla AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen ''Yaşanabilir ve Estetik Şehirler'' konulu yarışmada ödül alan belediyelere de ödülleri verildi. Türkiye genelinden yaklaşık 1.500 belediyenin katıldığı yarışmada Esenler Belediyesi’nin “Güzel Esenler Projesi” de üçüncülük ödülü aldı. Ödülü, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Esenler Belediyesi’nin ‘Güzel Esenler Projesi’ ödül aldı. Ödülü, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Böylece Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 4 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ikinci ödülünü aldı. Esenler’in İyilik Kapısı EDİM (Esenler Dayanışma ve İyileştirme Merkezi) projesi de Sosyal Belediyecilik Proje Yarışması’nda birincilik ödülü almıştı.

ERDOĞAN, PROJE HAKKINDA BİLGİ ALDI

 Ödül töreninin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerce kurulan stantları gezerek ödül alan projeleri inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Esenler Belediyesi Standı’nı da gezen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Esenler Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk’ten Güzel Esenler Projesi hakkında bilgi aldı ve bir kez daha tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

BÜYÜK ONUR VE MOTİVE

Esenler Belediyesi’nin ilçenin çehresini kötü görüntüden kurtarmak ve şehir estetiğine yakışan bina cephelerine kavuşturmak için uyguladığı “Güzel Esenler” projesinin AK Parti tarafından düzenlenen ''Yaşanabilir ve Estetik Şehirler'' başlıklı yarışmada ödül almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Yarışmanın ödülünü Sayın Başbakanımızın elinden almamız benim için büyük onur ve motive kaynağı. Tüm yorgunluklarımız gitti. Bu ödül, omuzlarımıza bir kat daha sorumluluk yükledi. Projede emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Boğaz'dan Haliç'e Can Suyu” projesiyle "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler"  ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

GÜZEL ESENLER PROJESİ NEDİR?

Güzel Esenler Projesi’yle Esenler’in ortasından geçen TEM-E-5 bağlantı yolu üzerinde bulunan ve Oruç Reis, Havaalanı, Turgutreis, Birlik ve Fevzi Çakmak Mahallelerindeki evlerin bir kısmını kapsayan toplam 141 binanın mantolama ile birlikte cephe giydirmeleri yapıldı. Söz konusu binaların dış cepheleri, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak giydirilerek güzel bir görüntüye kavuşturuldu. Üç büyük medeniyete ev sahipliği yapmış olan dünya başkenti İstanbul’un, eşsiz tarihi birikimi ve muhteşem doğal güzellikleriyle ön plana çıkarak Türkiye’nin olduğu kadar dünya kamuoyunun da gündeminde ciddi bir şekilde yer tuttuğunu belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Asırlardır tarihini içinde barındıran bu kent, son zamanlarda yapılan çalışmalar ile buram buram kokan tarihi mekânlarını halkın hizmetine açarak, güzelliğine farklı anlamlar katıyor. Ayrıca İstanbul bizlere, köklü geçmişinin yanı sıra modern çağa da hızla ayak uydurarak tüm dünyaya tarihin ve modernliğin nasıl beraber taşınabileceğini göstermenin de hazzını yaşatıyor” dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209