BALKANLARDA BEREKET RÜZGARI ESİYOR.

2005 yılından beri balkan topraklarında ayak basmadık yer bırakmayan ve bugune kadar yaklaşık 700.000 soydaş ve yurttaşa ulaşarak bir rekora imza atan Bayrampaşa belediyesi ‘bereket konvoy’u’’ yoluna devam ediyor.

BALKANLARDA BEREKET RÜZGARI ESİYOR.
 Bu sene ki yolculuğuna Hırvatistan başlayan Bereket Konvoyu ve gönüllü 80 kişilik ekibi sırası ile Hırvatistan da Zagreb;Bosna Hersek te ise srebrebitsa,

Gittiği bölgelerde sadece Müslümanlar kardeşlerimizle değil; her dinden ve her dilden insanla aynı sofralarda buluşan bereket konvoy’u lokma tatlıları, Osmanlı macunu, pamuk şeker ve şerbet’i ile gönülleri biraraya getiriyor.Çocuklar için Hacivat-Karagöz oyunu ve tiyatro gösterilerinin sahnelendiği iftarlar ramazanı balkan topraklarında unutulmaz kılıyor.
Kültür Bakanlığımızın sanatçılarından ve sanatçı murat balkan’ın konserleri ile renk katılan programlara binlerce balkanlı katılım gösteriyor.

Dinlerin kardeşliğinin de en güzel örneklerinin sergilendiği bereket konvoy’u sırası ile Karadağ,Arnavutluk, Kosova, Makedonya,Yunanistan ve Bulgaristanda gerçekleştireceği programlardan sonra arefe günü yurda geri dönecek.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209