BAKIRKÖYLÜLER, MEVLANA’YI ANDI

Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü organizasyonuyla Konya’ya giden Bakırköylüler, Mevlana Müzesini ziyaret ederek ölümünün 740. yılında Mevlana’yı andı.

BAKIRKÖYLÜLER, MEVLANA’YI   ANDI
 BAKIRKÖYLÜLER, MEVLANA’YI ANDI

Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü organizasyonuyla Konya’ya giden Bakırköylüler, Mevlana Müzesini ziyaret ederek ölümünün 740. yılında Mevlana’yı andı.

Bakırköylüleri daha önceki Konya gezilerinde olduğu gibi uğurlamaya gelen Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,” Ölümünün üzerinden 740 yıl geçmesine rağmen hala fikirleriyle günümüze ışık tutan Mevlana’yı ziyaret etmek için Bakırköylülerin ilgisi beni çok mutlu ediyor. Geçtiğimiz iki haftanın ardından bu hafta da sizler Konya’ya gidiyorsunuz. Sevgiyle gidip sevgiyle gelmenizi diliyorum.”dedi.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ruhsan Tezkan da üç haftada yaklaşık 1.500 Bakırköylünün Konya Mevlana Müzesi ziyaretine gittiğini belirtti.

Bakırköylüler Konya’da Mevlana Müzesi’nin yanı sıra Alaaddin Tepesini, Şems-i Tebrizi Türbesini ve Meram Bağlarını da ziyaret ettiler.

Gezi sonrası Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e mektup yazan bazı Bakırköylülerin düşünceleri ise şöyle:

Şivekar Yenidünya-Şehnaz Alpaslan-Gülşan Alpaslan: Güzel ülkemizin güzel şehirlerinden Konya’yı ve Mevlana’yı gezerken manevi duyguların en güzelini, en yoğununu yaşadık. O yüce şahsiyetin huzurunda dualarımızı ederken güzel ülkemizin içinde bulunduğu, kaostan-kargaşadan kurtulması için de dua etmeyi unutmadık. İnsanların ayrışmadığı, bu güzellikleri birlikte paylaştığı bir dünya dileği ile bu fırsatı bize verdiğiniz için Bakırköy Belediyesi’nden emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Fatma Vildan Kapan- Ülfet Özaktaş- Ayşe Tülay Özaktaş: Konya Mevlana Müzesi gerek mimari açıdan gerekse duygusal açıdan maneviyatı çok yüksekti., bizim için siz bu geziyi düzenlememiş olsaydınız bizler bu maneviyattan bir tat alamayacaktık. Ayrıca bize bu duyguları yaşattığın için teşekkür ederiz.Bizlerden onlarca kilometre uzakta olmanıza rağmen gönderdiğiniz telefon mesajı ve kahveniz bizleri bir kez daha onurlandırdı.

Sabiha-Selim Sezen: Konya gezisi yolculuğumuz sırasında birbirini hiç tanımayan insanların samimi sohbetlerini görünce, umutsuz olduğumuz dünya barışının da aslında düşündüğümüz kadar imkansız olmadığını düşündük. Mevlana Müzesi ziyareti esnasındaki duygu yoğunluğu, manevi haz mutluluğumuza mutluluk kattı. Şems-i Tebrizi ve oradaki çok değerli türbeleri rahatlıkla gezip ziyaret etme imkanı verdiniz.Hayatımızda biriktirdiğimiz anılara bir Konya Gezisi de eklendi Bakırköy Belediyesi sayesinde.

Meltem Karıştıranlı: Gönülden dilenenlerin birgün muhakkak gerçekleşeceğini bir kez daha yaşayarak öğrendim. Bir yazarımızın “Aşk” adlı kitabını okuduğum günden bu yana bir davettir benim için hep Konya. Bakırköy Belediyesi sayesinde bu daveti gerçekleştirdiğim için ben ve ailem bugün çok mutluyuz.

Yelda Turalı: Hz. Pir Mevlana; “Aşk okullarda öğretilmez!” der. “Aşkın olduğu yerde kin, nefret, öfke, haset barınmaz, aşkın olduğu yerde, her zaman güzellikler, hoşluklar ve Hakk’ın nuru vardır! Aşk okyanus gibidir… Senden yepyeni bir insan yaratır!...ve devam eder;”İnsan,insanın cennetidir,insan, insanın cehennemidir!”, “İyiliği daima alnı ak,aynası parlaktır! Düşkün başkasını da düşürmek… Kara başkasına da is çalmak ister! Ama istediği kadar tütsün, külhanın dumanından “Güneş’e ne gam?,”Güneş’in alnına kara çalmaya kalkan kendi alnını karartır. Ay yücelere taht kurmuş oturmaktadır. Işığını göndermesi onun aczinden değil, keremindendir, cömertliğindendir! Ay gibi yücelere taht kurmuş Hak erlerinin de düşkün insanlara el uzatmakla eli kirlenmez! Onlar güneş gibi, yağmur gibi, ay gibi insanlara rahmettir!”

Ve ben anlatmak istediklerimi, Hz. Pir’imin dilinden bu özel ve güzel gezinin bahanesiyle anlatmak istedim. Hz. Mevlana ve Sırr-ı Şems-i Tebrizi’yi yaptığımız bu özel ve bu bu güzel gezi benim için bir kez daha sayenizde bir Aşk-ı Meşk oldu. Hz. Pir’imin dediğini bize yaşatarak.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209