BAKAN ŞAHİN HEMŞEHRİLERİ İLE BULUŞTU

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Gök-Şen Derneği‘nin 1. Kuruluş Yıldönümü Gecesi’nde hemşerileri ile bir araya geldi. Törende konuşan Şahin, “Bu gece Esenler şen, İstanbul şen, Ordu şen, Türkiye şen” dedi.

BAKAN ŞAHİN HEMŞEHRİLERİ İLE BULUŞTU
 Ordu’nun Merkez ilçesine bağlı Gökömer ve Şenocak köylerinin kurduğu ve kısa adı Gök-Şen olan Gökömer ve Şenocak Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 1. Kuruluş Yıldönümü Gecesi, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile birlikte Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Temel Başalan, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Ordulular İstanbul Platformu Başkanı Şener Yediyıldız, Esenler Ordulular Platformu Başkanı Abdullah Beyrek, Gök-Şen Dernek Başkanı Yavuz Atik başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi ve Orduluların katıldığı gece büyük bir coşkuya sahne oldu.

Gecede konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Gök-Şen Derneği’nin dernekçilik adına güzel bir örnek olduğunun altını çizdi ve “İki köyün aynı duygu ve düşünceler etrafında birleşip bir çatı altında buluşması takdire şayan bir çalışmadır” dedi.

ORDU’NUN 2 AVANTAJI VAR

İstanbul’daki herkesin Anadolu’nun bir yöresinden valizi ile ve çeşitli kaygılarla bu şehre geldiğini söyleyen Göksu, “Elbette köyünüzden, kentinizden gelirken sadece valizinizi getirmediniz. Anadolu’nun ruhunu da getirdiniz. Doğduğunuz yere ilgi gösterdiğiniz gibi doyduğunuz yere de sahip çıkın, vefa gösterin” diye konuştu.

Ordu’nun hem sosyal ve kültürel, hem de coğrafi anlamda Türkiye’nin ortasında olduğuna işaret eden Göksu, “Ordu’nun iki avantajı var. Ordu, bu ülkenin doğusunu da, batısını da, güneyini de, kuzeyini de iyi anlar, iyi algılar. Ordu’nun ikinci avantajı ise İdris Naim Şahin gibi bir bakana sahip olması. Bu kadar memleketinin meseleleri ile hemhal olmuş ikinci bir kişi görmedim. Ordulular bu şansı iyi değerlendirmeli. Onu korumak, sahip çıkmak da sizin göreviniz” şeklinde sözlerini tamamladı.

BU AKŞAM TÜRKİYE ŞEN

Son olarak kürsüye gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin konuşmasına, “Bu akşam, Esenler şen, İstanbul şen, Ordu şen, Türkiye şen” diyerek başladı. Gökömer ve Şenocak köylerinin Karadeniz’e gururla bakan iki köyü olduğunu söyleyen Şahin, “Ordu’nun 19 ilçesi, 481 köyü ve 471 de mahallesi var. Herkese göre kendi memleketi güzeldir. Doğrudur, memleketimizin her tarafı güzeldir. Ancak bazıları var ki, bu güzelliğin kıymetini bilmezler. Bilmedikleri içinde bu toprakları biz başkalarına yar etmeyiz” dedi.

“Bu akşam burada Ordu’nun sevdası var, Ordu’nun aşkı var” diyen Şahin, ülkemizde yeni dönemde “doğrudan millet” anlayışı ile hizmet edildiğini belirtti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Ülke kalkınmasında tek rakibimiz Çin” diyen Bakan Şahin, Ordu Havaalanı’nın açılmasıyla Orduluların ulaşımda büyük bir konfora ulaşacaklarını da kaydetti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, konuşmasının ardından Gök-Şen Derneği’ne emeği geçenlerle teşekkür plaketlerini verdikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi ve gecede hemşerileri ile hasret giderdi. Gök-Şen Derneği'nin gecesi daha sonra türkü ve şarkılarla devam etti. Dernek üyeleri de müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209