BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL

Esenler Belediyesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile birlikte madde bağımlılığına karşı mücadele etmek ve önleyici tedbirler alarak gençleri madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek amacıyla ortak iş birliği protokolü imzaladı.

BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL
HABERİN GALERİSİ
BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL

BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL

 Gençleri madde bağımlılığından korumak amacıyla  "Bağımlı Olma Özgür Ol" projesini hayata geçirmeye hazırlanan Esenler Belediyesi Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile birlikte ortak iş birliği protokolü imzaladı. Sepetçiler Kasrı Camlı Köşk’te gerçekleştirilen protokol imza törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, belediyelerin vizyonunun insan odaklı olması gerektiğini söyledi. Belediye Başkanı Göksu, “Belediyeler artık günümüzün geldiği vizyon itibariyle sadece insanların yollarını, parklarını yapan, çöplerini toplayan kurum olmanın ötesinde hizmet ettikleri şehirde yaşayan insanlara bir gelecek tahayyülü veren, tabiri caizse onların hayatında hangi alanda eksiklik hissediyorlarsa, eksiklik hissettikleri yerde onun eksikliğini gideren, ya da onlar için yeni bir hayat vizyonu çizen kurumlar haline geldiler” dedi.


HEPİMİZ YEŞILAYCI OLMALIYIZ

Yeşilay ile birlikte imzaladıkları protokol kapsamında gençleri madde bağımlılığı konusunda bilinçlendireceğini ifade eden Göksu, Yeşilay’la ortak bir projeye imza atmanın heyecan verici bir unsur ve görev olduğunu belirtti. İmzalanan protokol sonrasında hayata geçirecekleri   ‘Bağımlı Olma Özgür ol’ projesiyle çok aktif çalışmalar yapacaklarını kaydeden Göksu,  “Esenler’deki bütün çocuklarımıza, halkımıza hayatta bağımlılığın dışında çok daha güzel şeylerin olduğunu anlatacağız” dedi. “Yeşilaycı olması gereken en önemli kurumlar belediyelerdir” diyen Göksu, “Çünkü toplumda kişilerin zararlı maddelere erişmesini engelleyecek en önemli kurumlar belediyelerdir, hepimiz Yeşilaycı olmalıyız” diye konuştu.


ÖNLEYİCİ GÖREV ÜSTLENMELİYİZ

Törende konuşan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Yeşilay’ın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yeşilay’ın kurulduğu günden bu yana sivil toplum ve kamu kurumlarıyla ortak projeler geliştiren bilgilendirme ve farkındalık yaratmayı üstlenen bir misyonla yoluna devam ettiğini vurgulayan Karaman, Esenler Belediyesi ile hayata geçirilecek projenin büyük bir hizmet olduğunu belirterek, “Amacımız, önleyici tedbirlerle gençleri bilinçlendirmek üzere birinci görevimiz felaketten önce engelleyici, önleyici bir görev üstlenmek ve bunu gerçekleştirebilmek. İşte bu çerçevede projelerimizi yürütürken, partnerlik ilişkisi kurduğumuz, kuracağımız kurumlar arasında halkımızın birebir temas içinde olduğu, alakalı olsun ya da olmasın, her türlü derdin paylaşılabileceği sırdaş, derttaş birliği olarak belediyeler birinci sırada gelmektedir. Bu noktada Esenler Belediyesi’nin de öncü büyük bir rol üstlendiğini memnuniyetle ifade etmek isterim. Çağın modern belediyecilik anlayışının çok ilerisinde projeleri hayata geçirmiş olan Esenler Belediyesi’nin beklendiği üzere Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile böyle bir kutsal gaye için birliktelik kurmak istemesi hiç şaşılacak bir şey değil” şeklinde konuştu.


GÖKSU’YA YEŞİLAY ROZETİ

Yapılan konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı M. İhsan Karaman ortak iş birliği protokolünü imzalandı. İmzaların atılmasının ardından Yeşilay Cemiyeti Başkanı Karaman, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya Yeşilay rozeti taktı.


ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLECEK

Esenler Belediyesi ile Yeşilay arasında imzalanan ortak iş birliği protokolü kapsamında hayata geçirilecek olan “Bağımlı Olma, Özgür Ol” projesi ile öğrencilere günlük yaşamda karşılaşabilecekleri sorunlarla başa çıkma konusunda çeşitli beceriler kazandırmak; gençleri sigara, alkol, uyuşturucu ve internet bağımlılığı hakkında bilinçlendirmek amaçlanıyor.

Önleyici nitelikte olan proje ile Esenler Belediyesi sınırları içerisindeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarında görev yapan rehber öğretmenlere Türkiye Yeşilay Cemiyetinin eğitimcileri tarafından konuyla ilgili seminerler verilecek. Seminerlerde, dernek tarafından hazırlanmış olan sigara, alkol, madde ve internet bağımlılığı ile bunlardan korunma yollarının anlatıldığı videolar izletilecek, sonrasında hizmet içi eğitimini tamamlamış eğitimciler tarafından okullarda sunumlar yapılacak. Okullarda verilecek seminerlerden önce okul panolarına sigaranın zararları ve internet bağımlılığının anlatıldığı afişler asılacak, seminer sonunda ise öğretmen ve öğrencilere broşürler ve el ilanları dağıtılacak.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209