AVRUPA ŞAMPİYONLARIMIZ BAŞBAKAN’LA

40. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda birer gün arayla Türkiye’ye birer altın madalya kazandıran Esenlerli Uygur kardeşler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi.

AVRUPA ŞAMPİYONLARIMIZ BAŞBAKAN’LA

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Karate Şampiyonası’nda 18 madalya kazanan Ümit Genç Karate Takımı’nı kabul etti. Şampiyonadan birer altın madalya ile dönen Esenlerli Sabır Ahmet ve Burak Uygur kardeşler de, Başbakan Erdoğan ile bir araya gelen Ümit Genç Karate Takımı’ndaki yerini aldı.

Esenler’de 32 yıldır sporcu yetiştiren Uygur Spor Kulübü Başkanı milli antrenör Zeki Uygur’un iki oğlu Sabır Ahmet Uygur ve Burak Uygur, Şubat ayında Konya’da düzenlenen 40. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda birer gün arayla Türkiye için ter dökmüştü. Türkiye’nin 11 altın madalya kazandığı turnuvada Uygur kardeşler, kazandıkları altın madalyalar ile 40 ülkeyi geride bırakarak tarihi bir başarıya imza atmıştı.

ESENLER’İN SELAMINI GETİRDİK

Uygur kardeşler, geçtiğimiz gün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından Ümit Genç Karate Takımı’nı kabul eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile görüşme fırsatı buldu. Bakan Kılıç’ın “Kardeş şampiyonlarımız var” diye Uygur kardeşleri takdim etmesinin ardından Esenlerli Sabır Ahmet Uygur ve Burak Uygur kardeşler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilgi odağı oldu. Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette Uygur kardeşler, kendileriyle özel olarak ilgilenen Başbakan Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Erdoğan’ın tebriklerini de kabul eden şampiyon kardeşler, Esenler’de 32 yıldır sporcu yetiştiren babaları, milli antrenör Zeki Uygur’un ve Esenlerliler’in selamlarını Başbakan Erdoğan’a ilettiler.

Başbakan Erdoğan ayrıca Ümit Genç Karate Takımı ile hatıra fotoğrafı çektirdi ve kendisine hediye edilen, arkasında ''26 Şubat 1954, Recep Tayyip Erdoğan'' yazılı siyah kuşak karate elbisesini de giydi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209