Atlar Sultangazi'de 2. Kez Şahlandı

Türklerin, OrtaAsya'dan Anadolu’ya taşıdıkları Cirit Oyunları, Sultangazi Belediyesi tarafından geleneksel hale getirildi. Esentepe Mahallesi’nde düzenlenen Sultangazi Belediyesi 2. Geleneksel Cirit Şöleni’nde, Erzincan, Bayburt, Manisa ve Erzurum'dan gelen ciritçiler, kıyasıya mücadele etti.

Atlar Sultangazi'de 2. Kez Şahlandı

 Cirit, bir diğer deyimle Çavgan, Türklerin yüzyıllardan beri oynadıkları bir Ata sporu. Barış zamanında askerlerin at üstünde antrenman yapmasıyla doğduğuna inanılan, savaş ve av sporu cirit oyununa Sultangazi ilçesi ikinci kez ev sahipliği yaptı. 

 

Sultangazi Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi’nde düzenlenen 2. Geleneksel Atlı Cirit Oyunları’nda Erzincan, Bayburt, Manisa ve Erzurum'dan gelen ciritçiler, kıyasıya mücadele etti.

 

 Cirit oyunlarına AK Parti Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, Sultangazi Kaymakamı Yusuf  Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 Manisa ve Erzincan Atlı Spor Kulüp sporcularının mücadelesiyle başlayan cirit oyunlarında Sultangazililer heyecan dolu dakikalar yaşadı.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Dedeoğlu’nun yönetiminde yapılan müsabakayı 55’e 28 skorla Manisa Cirit Takımı kazandı. Bayburt ve Erzurum Atlı Spor Kulüpleri’nin yarışıyla devam eden müsabakalarda 30’a 68 skorla Erzurum Atlı Spor Kulübü oyunların birincisi oldu.

Müsabakalarda birbirinden güzel hareketleriyle göz dolduran 54 yaşındaki Erzurum Atlı Spor Kulübü Kaptanı Muammer Çiğdem, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından tebrik edildi.

 Cirit Şöleni daha sonra bütün takımlardan oluşturulan Karma Cirit oyunuyla sona erdi. Cirit müsabakalarından sonra konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, cirit oyunlarına Sultangazililerin gösterdiği ilgiden memnun kaldıklarını söyledi.

 Cirit oyunlarını geleneksel hale getirdiklerini kaydeden Başkan Altunay, “Bu ata sporumuzu yaşatan sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Bu ata sporumuza Sultangazililerimiz de teveccüh gösterdi. Büyük heyecan ve mücadeleye sahne olan cirit oyunlarını ilçemizde yaşatmaya ve nesilden nesile aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

 Kaymakam Yusuf Ziya Çelikkaya da cirit sporcularını sundukları mücadeleden dolayı teşekkür etti.

  28 at ile mücadele edilen şölen sonunda sırasıyla Erzurum, Manisa, Bayburt ve Erzincan takımlarına kupalarını sunan protokol üyeleri, sporculara başarılarının devamını diledi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209