AŞUREYLE KOMŞULUĞUNUZU HATIRLAYIN

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ESDEF’in düzenlediği aşure ikram programında Esenlerlilere seslenerek, “Bereketi temsil eden bu aşureyle hem dostluklarınızı yenileyin, hem kardeşliğinizi yenileyin, hem de komşuluğunuzu yeniden” diye konuştu.

AŞUREYLE KOMŞULUĞUNUZU HATIRLAYIN
AŞUREYLE KOMŞULUĞUNUZU HATIRLAYIN

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ESDEF’in düzenlediği aşure ikram programında Esenlerlilere seslenerek, “Bereketi temsil eden bu aşureyle hem dostluklarınızı yenileyin, hem kardeşliğinizi yenileyin, hem de komşuluğunuzu yeniden” diye konuştu.

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Çetinkaya ve Orhan Oğuz Türk, Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, ilçedeki yerel derneklerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, Muharrem ayına dikkat çekerek, Muharrem ayının tüm Müslümanlar için kutsal bir ay olduğunu söyledi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Kahveci, “Birlik ve beraberlik içinde geleceğe umutla bakmalıyız” dedi. Tüm İslam aleminin bir araya gelerek, birlikte kardeşçe yaşamayı öğrenmesi gerektiğini belirten Kahveci, “Birbirimizi daha çok sevelim, saygı duyalım, daha çok değer verelim. İslam dünyasının buna ihtiyacı var” dedi.

AŞURE BEREKET DEMEKTİR

Kahveci’nin ardından konuşan Esenler Müftüsü Halil Şekerci ise; İslam dünyası açısından aşurenin ne demek olduğunu dile getirdi. Kerbela olayını hatırlatan Şekerci, Kerbela olayının 1500 seneden bu yana tüm Müslümanların yüreğini ateş gibi yaktığını söyledi. Kerbela olayının Müslümanlar arasında bölünmelere neden olduğunu belirten Şekerci, “Ama bugün Müslümanlar bu olaylara, bölünmelere değil; daha çok birleşmeye yekvücut olmaya muhtaçtır” dedi.

Müftü Şekerci’den sonra konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; aşurenin bizim bir kültürümüz, bir değerimiz olduğunu ve toplumumuzdaki kardeşlik bağlarının ne kadar önemli olduğunu çok iyi gösterdiğini söyledi. Tarihte yaşanan bir çok olayın Muharrem ayında gerçekleştiğini anlatan ve Kerbela olayını hatırlatan Göksu, “Biz bu toplumda, 76 milyonluk bu ülkede bir Allah’ın kulunu bulamazsınız ki ‘Ben Hz. Hüseyin’in şahadeti karşısında Yezid’in yanında yer alıyorum’ diyen. Bu topraklardaki herkes Hz. Hüseyin’in yanındadır. Bu topraklarda hiç kimse Yezid’in yanında yer almaz” dedi.

Aşure bereket demektir” diyen Göksu, “Mutlaka Muharremin 10. günü evinizde aşureler pişirerek konu komşunuza ikram ediniz. Çünkü gerçekten bereketi temsil eden bu aşureyle hem dostluklarınızı yenileyin hem kardeşliğinizi yenileyin hem de komşuluğunuzu yeniden hatırlayın” diye konuştu.

Göksu, 15 Kasım Cuma günü Dörtyol Meydanı’nda Esenler Belediyesi’nin yapacağı aşure ikramının herkesi davet ettikten sonra konuşmasını tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Göksu, ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte vatandaşlara aşure dağıttı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209