andy-ar.com araştırma şirketi sonuçlarını açıkladı

Mustafa Demir ‘En Başarılı’ belediye başkanı seçildi

andy-ar.com araştırma şirketi sonuçlarını açıkladı
 andy-ar.com araştırma şirketi sonuçlarını açıkladı.  Mustafa Demir ‘En Başarılı’ belediye başkanı seçildi

• I. AMAÇ

 Bu çalışmanın amacı, 30 Büyükşehirde, Büyükşehir Belediyeleri ve ilçelerinde başkanların Performanslarına yönelik halkın düşüncelerini tespit etmek adına yaptırılmıştır.

• II. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Araştırma bazı bölgelerde Kantitatif araştırma tekniklerinden “Yüz yüze görüşme yöntemi’ ’ile bazı bölgelerde ise yine başka bir Kantitatif araştırma tekniği olan ‘CATI’ telefon ile görüşme yöntemi kullanılarak uygulanmıştır.

Araştırma 30 Büyükşehirde gerçekleştirilmiştir.

Saha çalışması 12 Aralık -15 Ocak tarihleri arasında 27,356 denek ile görüşme yapılarak tamamlanmıştır.

Çalışma, farklı sosyo–ekonomik ve sosyo–demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet eğitim, mahalle / semt kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş, denekler ile görüşme yapılmıştır. Yapılan bu araştırmada 0,95 güven aralığı içinde, hata payı +/- %2,0’dir

30 Mart 2014 seçimlerinden sonra ilk kez yapılan ‘En başarılı belediye başkanı kim’ araştırmasında Mustafa Demir ilçe belediye başkanları arasında birinci oldu.

30 Mart 2014 seçimlerinden sonra büyükşehir ve ilçe belediye başkanları arasında yapılan ‘En başarılı belediye başkanı kim’ anketinde Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ilçe belediye başkanları arasında birinci gösterildi.

 Türkiye’de araştırma şirketlerinden biri olan daha çok Ak Partili belediyelerle çalışan Andy-r Araştırma Şirketi tarafından Ocak 2015 tarihli "Yerel Yönetimler Performans Araştırması" sonuçları yayınlandı.

12 Aralık 2014 ile 15 Ocak 2015 tarihleri arasında 30 büyükşehirde yapılan anketlerde belediye başkanlarının 30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra geçen 9 aylık dönemdeki performansları analiz edildi.

Anketin İstanbul Avrupa Yakası'ndaki belediye başkanlarıyla ilgili bölümünde ankete katılanlara "30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra geçen zamanı değerlendirecek olursanız, belediye hizmetlerinden memnun musunuz?" sorusu yöneltildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda ilçe belediye başkanları ve büyükşehir belediye başkanları arasındaki başarı listesi aşağıdaki şekilde gerçekleştirildi.

andy-ar araştırma şirketi İstanbul'da çalıştığı  belediyler

 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 01:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209