Anadolu Kültürü Mamak'ta Can Buldu

Anadolu Kültürü Mamak’ta Can Buldu Mamak Belediyesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği "Devlet Halk Dansları Topluluğu Gösterisi" dördüncü kez Mamak'ta sahne aldı.

Anadolu Kültürü Mamak'ta Can Buldu

 Mamak Belediyesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği "Devlet Halk Dansları Topluluğu Gösterisi" dördüncü kez Mamak'ta sahne aldı. Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programa Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu, Ahmet Müfit Yıldırım, Başkan Danışmanı Aydın Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kültür Bakanlığı sanatçılarından Necmettin Akben'in sunumuyla başlayan programda Mamaklılar, Anadolu'dan esintiler taşıyan birbirinden güzel dans gösterisi ile coştu.



Türk Halk Danslarının Renkleri Özenle Sunuldu Mamaklıların hınca hınç doldurduğu programda Adıyaman, Ankara, Dinar, Bitlis, Trabzon, Zeybek ve Artvin yöresi oyunları programı izlemeye gelen konukların beğenisine sunuldu. Genel Sanat Yönetmeni Sonya Aslan yönetimindeki topluluk, 88 kişiden oluşan kadrosuyla Türk halk danslarının bütün inceliklerini ve renklerini özenle sundu. Dansların yanı sıra Türk Halk Müziği sanatçılarından Yıldız Çam Özdemir ve Zafer Albayrak da verdikleri kısa konserle kulakların pasını sildi. Anadolu'nun renklerinin bir kez daha Mamaklılarla buluştuğunu kaydeden Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu, kültürel etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi. Belediye olarak sanata ve sanatçıya verdikleri desteği her fırsatta gösterdiklerini belirten Gökmenoğlu, "Ekip danslarıyla bizi büyülerken, kulaklarımızın da pasını sildi.


Ekibi müthiş gösteriden dolayı tebrik ederim " dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209