Alkışlar Mamak Halk Oyunları’na

Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce 9 Mart’ta Sincan’da düzenlenen Ankara İl Yarışması’nda üç birincilik, iki ikincilik ve üç üçüncülük elde etti.

Alkışlar Mamak Halk Oyunları’na

 Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce 9 Mart’ta Sincan’da düzenlenen Ankara İl Yarışması’nda üç birincilik, iki ikincilik ve üç üçüncülük elde etti. 4 kategoride 9 ekiple yarışan Halk Oyunları Ekibi, Bitlis, Ankara ve Giresun’da gerçekleşecek gurup yarışmalarında Mamak’ı temsil edecek. Halk oyunlarının ulusal kültürün en önemli miraslarından biri olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Halk oyunu kültürümüzü genç nesillere aktarmak ve sevdirmek için eğitici çalışmalara Mamak Kültür Merkezi’nde devam ediyoruz” dedi.

 

Kültür Mozaiği Başarısı

Kırk beş ekibin kıyasıya mücadele ettiği müsabakalarda Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekibi minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere dört kategoride yarıştı. Minikler Van yöresi oyunuyla birincilik, Trabzon yöresi oyunu ile ikincilik elde ederken yıldızlar Trabzon yöresi ile üçüncülük Van yöresi ile ikincilik elde etti. Gençler ve büyükler kategorisinde ise Gençler Seymen ve Trabzon yöresi ile birinci, Urfa yöresi ile üçüncülük elde ederken, büyüklerde Seymen oyunuyla üçüncü oldu. Yarışmanın sonucundan ziyade kültürün kaynaştırıcı ve birleştirici yönünün ortaya çıkmasının daha önemli olduğunu vurgulayan Akgül, ekibi de tebrik ederek, desteklerinin süreceğini kaydetti. Mamak Kültür Merkezi Konservatuar bünyesinde açılan halk oyunları kurslarında hocaları Yahşettin Konak ve Sevda Patır yönetiminde eğitim gören kursiyerler küçükler ve büyükler olmak üzere iki kategoride eğitim alıyor. Çalışmaları büyük bir titizlikle yürüten folklor ekibi önemli başarılara da imza atıyor.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209