Akülü Şarj İstasyonları Hizmete Girdi

Akülü Şarj İstasyonları Hizmete Girdi

Akülü Şarj İstasyonları Hizmete Girdi
 Akülü Şarj İstasyonları Hizmete Girdi

Engelliler Tarihi Yarımada’da Yolda Kalmıyor

 

Fatih Belediyesi’nin Tarihi Yarımada’nın çeşitli noktalarına yerleştirdiği akülü şarj istasyonları sayesinde engelli vatandaşlar akülü tekerlekli sandalyelerinin şarjını doldurarak yola devam ediyor.

 

Akülü tekerlekli sandalye kullanan engelliler için şarjın bitmesi ve yolda kalma riski her zaman vardır. Şehirde dolaşırken araçlarının şarjı bittiği için eve dönmek zorunda kalan birçok engelli vatandaş Tarihi Yarımada’da bu riski yaşamıyor.

 

Fatih’te yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştırmak, sosyal yaşamın içerisinde daha aktif olmalarını sağlamak için birçok projeyi hayata geçiren Fatih Belediyesi bu kez akülü şarj istasyonlarını engelli vatandaşların hizmetine sundu.

 

“MAKİNELER 4 NOKTADA ÜCRETSİZ HİZMETTE”

 

Akülü şarj istasyonları hakkında bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tarihi Yarımada’nın merkez noktalarına yerleştirilen istasyonların ücretsiz dolum yapıldığını söyledi. Başkan Demir, istasyonların şimdilik, Sultanahmet Meydanı Amfi Tiyatro Yanı, Eminönü Yeni Park (Yeni Cami arkası), Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı ve Çarşamba Çukurbostan Şehir Parkı’na yerleştirildiğini ifade etti.

 

Önümüzdeki aylarda ilçenin geneline yerleştirilecek akülü şarj istasyonlarından yalnız Fatihlilerin değil, Tarihi Yarımada’ya yolu düşen tüm engellilerin yararlanacağını belirten Başkan Demir şöyle konuştu; “Bir akülü şarj istasyonunda aynı anda 3 akülü araç şarj edilebiliyor. İstasyonların üzerindeki LED ekrandan dolum durumu görülebiliyor. Dolum süresi 20 dakika ile 2 saat arasında olan bu istasyonlarda akülerini şarj eden engelli vatandaşlarımız yolda kalma riski yaşamıyor.”





 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209