Aktarım İstasyonu Oluşturuldu

Sultangazi Belediyesi, organik atıkların tasfiyesini hızlı bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla aktarım istasyonu oluşturdu

Aktarım İstasyonu Oluşturuldu
 Aktarım İstasyonu Oluşturuldu

 Sultangazi Belediyesi, organik atıkların tasfiyesini hızlı bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla aktarım istasyonu oluşturdu. Karayolları Trafik Yönetmeliği gereğince çöp konteynırlarının kapasitelerinin 11 tondan 5.5 tona düşürülmesiyle birlikte harekete geçen Sultangazi Belediyesi, atıkların zamanında alınmasını sağlamak için üç adet 24 ton kapasiteli tır alımı yaptı. Oluşturulan aktarım istasyonuna alınan organik atıklar, tırlarla kısa zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin döküm sahasına götürülüyor. 

Sultangazi Belediyesi, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin çöp konteynırlarına 5.5 tonun üzerinde taşımama zorunluluğu getirmesi üzerine harekete geçti. 

Daha öncesinde 11 ton atık taşıyan konteynırların 5.5 tonaja düşmesiyle oluşacak sorunların önüne geçmek amacıyla Sultangazi Belediyesi, atıklar için aktarım istasyonu oluşturdu.

 Organik atıklar ile konfeksiyon ve benzeri üretici atıklarının zamanında toplanmasını sağlamak isteyen Sultangazi Belediyesi, 3 adet 24 ton kapasiteli tır alımını gerçekleştirdi.

Günlük ortalama 80 seferle katı atık aktarma istasyonuna getirilen yaklaşık 440 ton evsel katı atık, bu araçlarla İstanbul Büyükşehir Belediyesi döküm sahasına götürülerek bertaraf ediliyor. Böylelikle trafik yükü yüzde 75 oranında azaltılıyor ve yakıttan da tasarruf sağlanmış oluyor. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209