Akdere- Türközü Mahallesi Sakinleri İftarda Buluştu

Mamak Belediyesi’nin ramazan ayında imza attığı etkinliklerden biri olan “Mahallede İftar Var” programları devam ediyor.

Akdere- Türközü Mahallesi Sakinleri İftarda Buluştu

 Ramazan Mamak’ta Bir Başka Güzel

Mamak Belediyesi’nin ramazan ayında imza attığı etkinliklerden biri olan “Mahallede İftar Var” programları devam ediyor. Üçüncüsü Akdere Kapalı pazaryerinde gerçekleşen iftar etkinliği Türközü ve Akdere mahalle sakinlerini aynı sofrada buluşturdu. İftar programına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı. Bin kişinin aynı sofrayı paylaştığı etkinlikte iki mahalleden gelen aileler unutamayacakları bir gece yaşadı. Ramazan ayı’nın birlik, beraberlik ve dostluk içinde geçmesi için büyük çaba gösterdiklerini kaydeden Akgül, mahalle iftarlarının sosyal kaynaşmaya büyük katkı sağladığını söyledi. Mahalle iftarlarında, genç, çocuk, yaşlı ve zengin, fakir ayırt etmeden aynı sofranın etrafında buluşulup, bir ekmeğin bölüşüldüğünü belirten Akgül, gösterilen ilgiden dolayı da mahalle sakinlerine teşekkür etti. İftar sonrası kurulan sahnede eğlenceli kukla gösterileri, Karagöz-Hacivat, meddah, orta oyunları sahnelendi.

Mamak’ta Boyabat Havası

11 ayın sultanı Ramazan ayı’nda bir yandan mahalle iftarlarını sürdürürken diğer yandan hemşeri dernekleri için Ramazan etkinlik alanında iftar yemeği organize eden Mamak Belediyesi, bu kez Sinopluları buluşturarak 2500 kişilik iftar yemeği verdi. Ardından Sinop Boyabatlılar Derneği tarafından düzenlenen eğlence programı sahnelendi. Mahalle iftarının ardından programa katılan Akgül, iftar programlarının, hemşerileri bir araya getirmek için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Akgül;  “ Ankara’nın her bölgesinden gelen ziyaretçilerimiz, hemşerilerimiz ramazan alanımızda buluştu. Ülkemizin birlik ve beraberlik mesajını Mamak’tan veriyoruz” diye konuştu. Boyabatlılar Derneği’nin düzenlediği gecede davul-zurna ekibi büyük alkış alırken, mahalli sanatçılar Çağlar ve Galip Kılıçer de unutulmaz bir akşam yaşattı. Program sonunda Boyabatlılar Derneği Başkanı Süleyman Aşçı, Akgül’e derneğe verdiği destekten dolayı plaket takdim etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209