9 BOYUTLU SİNEMA OKULLARDA

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin 9D sinema keyfi ile çizgi film seyretmeleri için 6 okula sürpriz bir program düzenlendi.

9 BOYUTLU SİNEMA OKULLARDA
 Senkronize hareket eden bir platformun içinde izlenen çizgi filimde ses, rüzgâr, yağmur, dokunma hissi gibi efektler yardımı ile izleyicilerin film karakterleriyle bütünleşerek olayları gerçekçi bir şekilde yaşatan 9D sinema sistem,i Sinemada oturduğunuz koltuklar ve platform, filmdeki etkiye göre hareket ediyor ve sarsılıyor. Filmde geçen sahnelerde ne ile karşılaşıyorsanız onu hissediyorsunuz. Filmdeki sahneye göre yüzünüze veya vücudunuza rüzgâr esiyor ya da yağmur yağıyorsa üzerinize su sıçrıyor. Bunlar tamamen filmin içeriğine göre gerçekleşiyor.


Günde 2 okulda yaklaşık 350 öğrenciye hizmet veren 9D Sinema aracı, öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 2 grup halinde okullardaki öğrencileri sinema keyfini yaşamalarını sağladı. Sinema etkinliğinde çocukların mutlulukları ve şaşkınlıkları gözlerinden okunuyordu.

Başkan Amcadan çocuklara sürpriz hediye.

 Sinemanın çocukların taze zihinlerinin besini olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Gazi Şahin; “Sinemanın çocuklar üzerindeki pozitif etkisinin yanı sıra bizim için önemli bir nedeni daha vardı bu projeye başlamak için o da; İlçe genelinde maddi imkânsızlıklardan dolayı sinemaya gidemeyen çocukları bu sosyal etkinlikle tanıştırmaktı, sinemayı seyrettikten sonra çocukların yüzündeki gülümsemeyi görmek ise bize yetti.”dedi. 

Okul Müdürleri ve öğrenciler Başkan Gazi Şahin’e bu güzel etkinlik için teşekkür ettiler.

 



 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209