7 GÜZEL ADAM’A ESENLER VEFASI

7 Güzel Adam; Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil ve Alaaddin Özdenören, Esenler Belediyesi’nin düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı gecede Esenler’de anıldı.

7 GÜZEL ADAM’A ESENLER VEFASI
 Esenler Belediyesi’nin Ramazan ayının manevi iklimine uygun düzenlediği programlar devam ediyor. Anadolu’nun gönül sultanlarını Esenlerliler ile buluşturan Esenler Belediyesi, Anadolu Mayalayanlar programında bu kez 7 Güzel Adam’ı; Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil ve Alaaddin Özdenören’i andı. Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programa; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Erdem Bayazit’in kızı Sevde Bayazıt Kaçar, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Polat, Ömer Çetinkaya, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Erdem Bayazıt’ın ve Cahit Zarifoğlu’nun eşi ve çocukları ile binlerce vatandaş katıldı.

YÜREKLERİNDE HİSSEDEREK YAZDILAR

Kuranı-ı Kerim tilavetinin ardından 7 Güzel Adam’ı anlatan video gösterimiyle devam eden programda ilk konuşmayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı. “Bizim için bu 7 Güzel Adam çok önemlidir. Adı üstünde her biri 7 Güzel Adam’dır” diyerek konuşmasına başlayan Göksu, 1980 darbesi sonrasında herkesin birbirine selam vermekten korktuğu bir dönemde 7 Güzel Adam’ın hiç kimseden korkmadan, yürekleriyle ve bedenleriyle Hindikuşlara gidip orada şarkılarını söylediklerini kaydetti. “Bunlar gerçekten sağına soluna bakmadan, yazdıklarını korkarak değil, yüreklerinde hissederek yazarak bu toprağın mayalanmasında en önemli görevi üstlenmişlerdir” diyen Göksu, bu gönül sultanlarına vefayı borç bildiklerini belirterek “Onların satırları bize vefa göstermemizi gösteriyordu. Onların satırları bizim yolumuzu aydınlatırken bize düşen görev de, onların vefasını göstermek ve onları bu meydanda anmak ve anlamak üzere buluşmak ve onları hayırla yâd etmek üzere burada olmaktı” şeklinde konuştu. Esenlerli çocuklara bu toprağı mayalayan gönül sultanlarını unutturmamak için çalıştıklarını ve çalışacaklarını kaydeden Göksu, meydanı dolduran vatandaşlara şükranlarını sundu.

MÜSTESNA BİR AKŞAM

Göksu’nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da, “Bugün Esenler için çok müstesna bir akşam” dedi. “Ramazan ayının başından itibaren gerçekten isimlerini ve resimlerini yan tarafta göreceğiniz Anadolu’yu Mayalayanları, Anadolumuzun manevi dünyasını renklendiren, güçlendiren ve hep canlı tutan ve sonraki nesillerin intikalinde büyük görevler üstlenmiş büyük değerlerimizin burada anıldığını görüyoruz her akşam” diyen Madenoğlu, Başkan Göksu’ya ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN

Programda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ramazan ayının şanına yakışır bir şekilde ibadetle geçirilirken öte yandan kültürel etkinliklerle zenginleştirilmesinin insanlar arasındaki birliğe ve kardeşliği güçlendirdiğini söyledi. Bozdağ konuşmasına şöyle devam etti: “Programda anılan isimler son derece önemli ve bu konuya verilen ad da son derece önemli; Anadolu’yu Mayalayanlar. Esasında bugün 76 milyon Türk milleti gücü ve kudretiyle, maddi ve manevi imkânlarıyla ayaktaysa köküne, özüne, tarihine, kendisini kendi yapan değerlerine bağlı bir yapı varsa bunda Anadolu’yu Mayalayanlar’ın Anadolu’nun dört bir yanını dar ve zor zamanda büyük bir imanla, büyük bir aşkla, büyük bir dava ruhuyla bulanan merhum Cahit Zarifoğlu’nun, merhum Mehmet Akif İnan’ın, merhum Erdem Bayazıt’ın, Rasim Özdenören’in, Sezai Karakoç’un, Nuri Pakdil’in ve Alaaddin Özdenören’in, onlar gibi nice yiğitlerin büyük birliği vardır. Allah onlardan razı olsun.”

BUGÜN RAHAT BİR ORTAMDAYIZ

“Bugün rahat bir ortamdayız. Kendimize ait değerleri öğrenme noktasında, birliğimizi ortaya koyma noktasında pek çok başka alanlarda dünle kıyaslanamayacak şekilde rahat bir konumdayız ama Türkiye her zaman bu rahatlığı yaşamadı” diye konuşan Bozdağ, sözlerini “Geçmişe dönüp baktığımızda bu ülkede camilerin ahıra dönüştürüldüğü zamanları hep beraber yaşadı atalarımız. Ezanların aslının dışında, Türkçe okunduğu zamanları yaşadılar. Kur’an okuyanların suçlandığı, Kur’an-ı Kerim’in suç aleti olarak zabıt tutanaklarında geçirildiği ve karakollarda suç malzemesi olarak muhafaza edildiği dönemleri yaşadılar” şeklinde sürdürdü.

BU MAYAYI BOZAMAYACAKLAR

Bugünün kıymetini dün yaşananları iyi değerlendirdiğimizde daha iyi anlayacağımızı belirten Bozdağ, “Cahit Zarifoğlu’nun, Erdem Bayazıt’ın, Akif İnan’ın, Rasim Özdenören’in, Sezai Karakoç, Alaaddin Özdenören ve Nuri Pakdil gibi büyüklerimizin ne büyük bir dava adamı, ne büyük bir fikir adamı, ne büyük bir iman adamı olduğunu daha iyi anlarız. Herkesin sindirildiği bir dönemde hak diyen, herkesin sıkıntıya sokulduğu bir dönemde milletin önüne geçip hak diyen, iman diyen, Kur’an diyen, milli değerler, manevi değerler diyen, tarihimiz diyen, kültürümüz diyen, medeniyetimiz diyen, bizi biz yapan değerler diyen bu insanlar cesur insanlardır, yiğit insanlardır, kahraman insanlardır. Onlar sayesinde Anadolu’nun dört bir yanı yeniden medeniyet kökleriyle buluştu, yeniden kültür kökleriyle buluştu, yeniden tarihi değerleriyle buluştu ve inşallah bundan sonra da anlayışla yoluna devam edecektir” diye konuştu. Bozdağ sözlerini, “Bu millet özüyle, köküyle, kültürüyle, tarihiyle, kendini kendi yapan değerleriyle buluşmaya, onlarla geleceğe yürümeye devam edecektir çünkü bu milletin mayası sağlamdır, özü sağlamdır, mayası sağlamdır. Ne yapılırsa yapılsın bu mayayı, bu özü bozmaya hiç ama hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” diyerek sonlandırdı.

ESENLER’İN TARİHİ KİTABI HEDİYE EDİLDİ

Konuşmalardan sonra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a günün anısına bir hediye takdim etti. Ardından da Göksu ve Bozdağ,  birlikte Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Erdem Bayazıt’ın ve Cahit Zarifoğlu’nun eşi ve çocuklarına Esenler’in Tarihi kitabını hediye ettiler.

7 GÜZEL ADAM ŞİİRLERLE ANILDI

Şair İbrahim Sadri’nin de, 7 Güzel Adam’dan okuduğu şiirlerle renk kattığı gecede konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Erdem Bayazit’in kızı Sevde Bayazıt Kaçar, dinleyenlere bir sürpriz verdi. Kaçar, 7 Güzel Adam’ın Kahramanmaraş’ta eğitim aldıkları Kara Lise’de geçen anılarının dizi haline getirileceğini söyledi. Programda Mehmet Akif İnan’la ilgili konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, Peygamberimiz Efendimiz’in insan öldükten sonra 3 şeyden dolayı amel defterinin kapanmayacağını buyurduğunu hatırlatarak, “Akif İnan’ın evladı hayırlı, yetiştirdiği binlerce öğrencisi var, bugün sivil toplumda, siyasette söz sahibi ve en büyük eseri de Memur-Sen” diye konuştu. Programda Cahit Zarifoğlu’nun oğlu Ahmet Zarifoğlu da yaptığı selamlama konuşmasında, babasının 6 yaşında öldüğünü söyleyerek O’nu eserlerinden ve dostlarından tanıdığını dile getirdi. Gecenin sonunda ayrıca Türk halk müziği sanatçısı Turgay Başyayla da, Anadolu’nun 7 bölgesinden söylediği türkülerle Esenlerlilere unutamayacakları bir gece yaşattı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209