374 ÖĞRETMEN, GÜNLERİNDE YEMİN ETTİ

Meslekte bir yılını tamamlayarak stajyerlikleri kalkan toplam 374 öğretmen Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle yemin etti.

374 ÖĞRETMEN, GÜNLERİNDE YEMİN ETTİ

 Esenler Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gerçekleşen yemin törenine; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, ESDEF (Esenler Dernekler Federasyonu) Başkanı Süleyman Kahveci, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Törende ilk konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler’de görev yapacak öğretmenlerin ve mesleklerini hakkıyla yerine getiren tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Anne babaların çocuklarını emanet ettiği tek kişinin öğretmenleri olduğunu belirten Ercan, bu emanete hakkıyla sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Ercan’ın ardından konuşma yapan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya da, salonu dolduran yeni öğretmenler başta olmak üzere bütün öğretmenlerin bu özel gününü kutladı. Öğretmenliğin dünyanın her yerinde en kutsal meslek olduğunun altını çizen Çetinkaya, “Çünkü topluma şekil ve yön veren kişiler öğretmenlerimizdir. Hatta bildiğim kadarı ile Hristiyanlar kendi peygamberlerine öğretmen derler. Yani peygamber kelimesi ile öğretmen kelimesini eşit kullanırlar. Bizim peygamberimiz de bu toplumları eğitmek için gönderilmiştir ” diye konuştu.


Törende son olarak konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, otuz yıldır mutlulukla katıldığı Öğretmenler Günü törenlerine yine aynı heyecanla katıldığını belirtti ve, “Kutsallığın gereğini yapmadığımız sürece bu kelime bir anlam ifade etmez. Türkiye’de, İstanbul’da, Esenler’deki öğretmen arkadaşlarımız bu kutsallığın anlamını biliyorlar” diyerek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Madenoğlu’nun konuşmasının ardından ise Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Öğretmenler Günü için yayınladığı kutlama mesajı okundu.


Törene Esenler’de Öğretmenler Günü için düzenlenen şiir yarışmasında 1. ve 2. olan öğrencilerin şiirlerini okumasıyla devam edildi. Şiir okumalarının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya ve ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, Esenler’de düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi. Öğrencilere hediyelerinin verilmesinden sonra geçtiğimiz sene emekli olan öğretmenlere de plâket ve Hizmet Şeref Belgesi verildi.


EN ÇOK BEYAZ BAYRAK ESENLER’İN


Törende ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesi’ kapsamında, okul sağlığının iyileştirilmesi ve daha kaliteli bir yaşam için ortaklaşa verilen Beyaz Bayrak alan okullara da bayrakları verildi. Esenler’de şimdiye kadar 17 okulun Beyaz Bayrak sahibi olduğu hatırlatılarak bu sene de 13 okulun daha bu bayrağa kavuştuğu, böylece Esenler’de toplam 28 okulun bu ödülü aldığı ve rakamın Esenler’i İstanbul ilçeleri arasında birinci yaptığı belirtildi.


Ödül ve hediye takdimlerinin ardından üç grup halinde sahneye çıkan meslekte bir yılını tamamlayarak stajyerlikleri sona eren toplam 374 öğretmen  Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Albayrak’ın idaresinde hep birlikte yemin etti. Program, yemin töreninden sonra sahneye çıkan müzik öğretmenlerinin, salonu dolduran meslektaşlarına ve tüm katılımcılara bir dinleti sunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ile Esenler Belediye Başkanı Ömer Çetinkaya’nın müzik öğretmenlerine çiçek takdimiyle sona erdi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209