2. LALELİ FASHION SHOPPING FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “2’inci Laleli Fashion Shopping Festival”in açılışı öncesi Laleli esnafını ziyaret edip vatandaşlara ve esnafa karanfil dağıttı.

2. LALELİ FASHION SHOPPING FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI
  

Fatih Belediyesi-Logo

T.C.

İSTANBUL İLİ

                                               FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI                               

BASIN DANIŞMANLIĞI

 2. LALELİ FASHION SHOPPING FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “2’inci Laleli Fashion Shopping Festival”in açılışı öncesi Laleli esnafını ziyaret edip vatandaşlara ve esnafa karanfil dağıttı. Başkan Demir,  “Geçen seneye göre daha katılımcı, daha renkli, daha popüler bir festival bizi bekliyor” dedi.

 Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in desteğiyle Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği (LASİAD) tarafından hayata geçirilen 2’inci Laleli Fashion Shopping Festival” akşam saatlerinde açılışı gerçekleşti. Açılış öncesinde Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca kortej yürüyüşü ile esnafa ve vatandaşlara karanfil dağıttı. Esnafın istek ve şikâyetlerini de dinleyen Başkan Demir, bando takımı ve çizgi film maskotları ile birlikte festivalin düzenleneceği Mesihpaşa caddesine kadar yürüdü.

 “BU YIL DAHA KATILIMCI,  RENKLİ, POPÜLER BİR FESTİVAL OLACAK”

 Laleli Fashion Shopping Festival’i ikinci kez düzenlediklerini ve her sene düzenleyerek geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,  festivali düzenlerken Laleli esnafının da çok katkılarının olduğunu dile getirdi. 

 Festival hakkında bilgiler veren Başkan Mustafa Demir, “Geçen seneye göre daha katılımcı, daha renkli, daha popüler bir festival olacak. Dünyanın her tarafında düzenleniyor bu festivaller. Bizim ülkemizde de yavaş yavaş yaygınlaşarak hem ticaretimizi hem de geleneksel kültürümüzü yansıtmaya çalışıyoruz.  Bunun için LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca başta olmak üzere tüm emeği geçenlere ve esnafımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Başkan Demir, Alt Laleli ve Üst Laleli olmak üzere çeşitli sokakların kaldırım ve yol çalışmalarını, çevre düzenlemelerini düzenleyerek caddelere yepyeni bir soluk kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

 LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca ise, “Her ortamda her platformda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in hem vizyonundan hem önderliğinden faydalanmaya çalıştıklarını ifade etti.

 LALELİ ESNAFI FESTİVALİ DESTEKLİYOR 

Laleli sokaklarında dükkanları olan esnaflar ise, “Başkanımız karanfillerini de dağıttı. Gerçekten çok mutluyuz. Gerek festival amaçlı olsun gerek turistik faaliyetler olsun Başkanımızın çok güçlü çalışmaları var. Biz Laleli esnafı olarak bunları destekliyoruz. Turistlerde bu festival tarihleri zamanında Laleli'ye gelmeyi tercih ediyorlar. Festivalin hem maddi anlamda hem Laleli'nin tanıtımı anlamında ciddi etkilerinin olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

Festival, Mesihpaşa Caddesi’nde kurulan 150 metrelik dev podyumda ünlü mankenlerin Laleli'de üretilen kıyafetleri sergilediği defile ile start aldı. Festival 2 Haziran tarihine kadar devam edecek.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209