GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM VE YANGIN TATBİKATI

BAYRAMPAŞA’DA GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM VE YANGIN TATBİKATI

GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM VE YANGIN TATBİKATI
 Bayrampaşa’da lise öğrencileri ve gönüllü vatandaşlardan oluşan Bayrampaşa Arama Kurtarma Ekibi (BAYR-AK), gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Özel kostümlerini giyip 3 katlı binada çıkan yangından ve enkaz altından 2 kişiyi kurtaran ekiplerin çalışması büyük beğeni topladı.

Bayrampaşa’da lise öğrencileri, öğretmenler ve gönüllü vatandaşlardan oluşan Bayrampaşa Arama ve Kurtarma Ekibi (BAYR-AK), gerçek zamanlı yangın ve deprem tatbikatı gerçekleştirdi. 11 kişilik profesyonel ekipten 180 saat eğitim alan ekip, eğitimlerini tamamladıktan sonra Kartaltepe Mahallesi Çukurova Caddesi üzerinde bulunan boşaltılmış 3 katlı eski bir binada tatbikat yaptı.

Özel kostümlerini giyip, enkaz altında kalan ve hasar görmüş araçtaki kazazedeleri kurtaran ekibin tatbikatı gerçeği aratmadı.

TATBİKAT, NEFES KESTİ

Tatbikatta, Çukurova Caddesi üzerinde bulunan önceden boşaltılmış eski 3 katlı binanın ikinci katında yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve arama kurtarma ekibi geldi. Yangının itfaiye ekipleri tarafından söndürülmesinin ardından devreye bu kez arama kurtarma ekibi BAYR-AK girdi. Hemen binanın çatısına çıkan ekipler, ilk önce kazazedelerin binanın hangi noktasında olduğunu tespit ederek çatıdan binanın içerisine girmek için delik açma çalışması başlattı. Kısa sürede açılan delikten içeriye inen arama kurtarma ekibi, kardeş olan biri kadın 2 kişiyi enkaz altından çıkardı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, sedyelere bindirilerek binanın ikinci katından ip yardımıyla aşağıya indirildi. Ardından olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Arama kurtarma ekibi BAYR-AK üyelerinin kuyu içerisindeki kurtarma çalışması büyük beğeni toplarken, cadde üzerinde sıkışmalı trafik kazası geçiren bir araçtan sürücünün kurtarılması tatbikatı da çevredeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

AYDINER: DENEYİMLİ BİR ARAMA-KURTARMA EKİBİMİZ VAR

Tatbikatı yerinde izleyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Kurduğumuz arama kurtarma ekibimiz BAYR-AK ve itfaiye ekibimizle birlikte binadaki yangından vatandaşlarımızı kurtaracağız. Deneyimli bir arama-kurtarma ekibimiz var. Her mahalleden birer kişi olmak üzere, toplam 40 kişiden oluşan gönüllü ekibimizle beraber 52 kişiyiz. 22 tane de öğretmenimiz var. Hepsini bir araya toplayarak bu ekibi birlikte oluşturduk. İnşallah bu tatbikat sonucunda Bayrampaşa’daki BAYR-AK ekibi artık deprem, sel ve diğer felaketlere karşı hazır bir şekilde bekleyecek” dedi.

Öte yandan Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen ve Bayrampaşa Emniyet Müdürü Aytekin Uyar da tatbikatı yerinde izledi.

BAYR-AK ekibinin yaklaşık 2 saat süren çalışmasının ardından tatbikat sona erdi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209