Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank: 63-52

FIBA Kadınlar EuroLeague çeyrek final serisi 3. maçında Fenerbahçe sahasında Galatasaray Odeabank'ı 63-52 yenerek Final Four'a yükseldi.

Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank: 63-52
 FIBA Kadınlar EuroLeague çeyrek final serisi 3. maçında Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank karşı karşıya geldi. Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, Galatasaray'ı 63-52 yenerek seride durumu 2-1'e getirdi ve Final Four'a yükseldi.
Serinin ilk maçını Fenerbahçe sahasında 58-56 kazanırken, 2. maçta ise son şampiyon Galatasaray evinde 59-57 galip gelmişti. 3. ve son maç olan bu karşılaşmayı kazanan Fenerbahçe, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenecek Final Four'a katılma hakkını elde etti.

İLK YARI

Savunmada maça çok sert başlayan Galatasaray Odeabank, hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla ilk 5 dakikayı 11-5 önde geçti. Kenardan gelen Tuğçe Canıtez ve Bibrzycka'nın attığı sayılarla Fenerbahçe, 15-0'lık seriyle çeyreğin sonunda 20-11'lik üstünlük yakaladı. İlk çeyrek sarı-lacivertlilerin 20-13'lük üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci çeyrekte pota altında Bone'u kullanmaya çalışan Galatasaray Odeabank'a Birbrzcyka, Bojovic ve Birsel Vardarlı Demirmenle karşılık veren Fenerbahçe, 17. dakika içinde farkı 16 sayıya kadar çıkardı: 35-19. Martinez'in etkili oyunuyla sarı-kırmızılılar farkı biraz eritmesine rağmen Fenerbahçe, soyunma odasına 12 sayı 39-27 üstün gitti.

İKİNCİ YARI

Üçüncü çeyreğe agresif savunmasıyla başlayan ve rakibine ilk 4 dakika sayı şansı tanımayan Fenerbahçe, 26. dakikada farkı yeniden 16'ya çıkardı: 45-29. Galatasay Odebank, pota altında Charles'ı durdurmakta zorlanınca, çeyreğin son dakikasında fark 17'ye (52-35) çıktı ve final periyoduna Fenerbahçe 15 sayılık avantajla girdi: 52-37

Son çeyrekte etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe, elindeki skor avantajını iyi kullandı. Tuğba Palazoğlu'nun 3 sayılık basketiyle 35. dakikada farkı 19'a (57-39) kadar yükselten sarı-lacivertli ekip, Galatasaray Odebank'ın maça ortak olma çabası yeterli olmayınca, müsabakadan 63-52 galip ayrıldı.

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ USK PRAG

Fenerbahçe, 10-12 Nisan tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenecek Final Four'da evsahibi USK Prag ile karşılaşacak. Rus ekipleri Ekaterinburg ile Dynamo Kursk de birbirlerine rakip olacak. Rakiplerini yenen takımlar, 12 Nisan'daki finalde Avrupa Şampiyonluğu için karşılaşacak.

FENERBAHÇE'YE KUTLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde dörtlü finale yükselen Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nı kutladı. Bakan Kılıç mesajında, Fenerbahçe'yi gönülden kutladığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Üst üste dördüncü kez aynı başarıyı sergileyen ve Avrupa'nın en iyisi olma mücadelesini verecek sporcularımızı tebrik ediyorum. Geçen sene finalde bir diğer temsilcimiz Galatasaray Odeabank'a yenilerek ikinci olan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenecek dörtlü final organizasyonundan şampiyon olarak ülkemize döneceğine ve bizleri gururlandıracağına inanıyor, sporcularımıza ve teknik ekibe başarılar diliyorum."

FENERBAHÇE: 63 - GALATASARAY ODEABANK: 52

Salon: Ülker Sports Arena Metro Enerji
Hakemler: Ognjen Jokic (Karadağ), Andris Aunkrogers (Letonya), Petar Denkovski (Makedonya)

Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 5, Tuğba Palazoğlu 5, Zellous 9, Hollingsworth 2, Charles 19, Tuğçe Canıtez 6, Bibrzycka 15, Bojovic 2
Başantrenör: Jacek Winnicki

Galatasaray Odeabank: Martinez 8, Casas 5, Dubjlevic 7, Lyttle 11, Nevriye Yılmaz 6, Şebnem Kimyacıoğlu 7, Bone 4, Ayşegül Günay 4
Başantrenör: Ekrem Memnun

1. Periyot Sonucu: 20-13
2. Periyot Sonucu: 39-27 (19-14)
3. Periyot Sonucu: 52-37 (13-10)
4. Periyot Sonucu: 63-52 (11-15)

5 Faulle Çıkan: 35.32 Hollingsworth (Fenerbahçe)

DERBİDEN NOTLAR

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final serisi 3. maçında Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank'ın karşı karşıya geldiği Avrupa derbisine, sarı-lacivertli taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda iki kulübün anlaşması gereği sarı-kırmızılı taraftarların izleyemediği mücadelede, 2 bin Fenerbahçeli taraftar yer aldı. Fenerbahçeli yöneticilerin yanı sıra, Galatasaraylı yöneticiler da "Dörtlü Final"e kalacak takımı belirleyecek bu önemli mücadelede takımlarını yalnız bırakmadılar.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri İsfendiyar Zülfikari, Turhan Şahin, Yalçın Haker, Selim Kosif ve Ünal Uzun ile Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Cem Kınay, Ural Aküzüm ve Selim Arda Üçer mücadeleyi protokol tribününden takip ettiler.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 00:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209