KIVIRCIK ALİ’YE MUHTEŞEM ANMA GECESİ

Dört yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı “Kıvırcık Ali” lakaplı, Ali Özütemiz, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonla anıldı

KIVIRCIK ALİ’YE MUHTEŞEM ANMA GECESİ

 Zerrin Özer, Sabahat Akkiraz, Alişan,  Hüsnü Şenlendirici ile Taksim Trio, Hüseyin Turan,  Belkıs Akkale, İlkay Akkaya, Latif Doğan, Erdal Erzincanlı, Kıvırcık Ali’nin çocukları Eren ve Ecemgül Özütemiz  ile bir çok  sanatçının katıldığı  anma programı duygulu anlara sahne oldu ve özellikle annesi Güllü Özütemiz’in  program boyunca gözyaşları dinmedi.

Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen  anma programına Kıvırcık Ali’nin ailesi, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba , Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Bakırköy Belediyesi Meclis Üyeleri ve Muhtarlar’ın yanı sıra  binlerce vatandaş katıldı.

Sanatçının eserlerinin gelecek kuşaklara aktarılması adına çaba harcayacaklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu,” Yakın dostluğunu yaşadığım Kıvırcık Ali’nin, anma programında salonumuzun basamakları dahil her yerini dolduran ve aşırı kalabalıktan dolayı salona giremeyen onbinlerce yurttaşımıza teşekkür ediyorum. Kıvırcık Ali yaşamında ozan kimliğiyle halk müziğimize sayısız eser kazandırmıştır ve bu akşam da gördük ki milyonlarca yürek de kazanmış. Türkçeyi en iyi kullanan, az sözle çok şey anlatan, türkülerinde kardeşlik, barış ve hoşgörüyü ifade eden,  bizlerin bam teline dokunan gelmiş geçmiş, yaşayan halk ozanlarımıza da teşekkür ediyorum ve  saygıyla anıyorum. Kıvırcık Ali’nin  genç kuşaklar tarafından daha iyi tanınması ve yaşatılması için elimizden geleni yapacağız.”dedi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209