KERİMOĞLU,”UĞUR MUMCU’YU VE DEVRİMCİ ŞEHİTLERİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu katledilişinin 22. yılında Bakırköy’de düzenlenen etkinlikle anıldı.

KERİMOĞLU,”UĞUR MUMCU’YU VE DEVRİMCİ ŞEHİTLERİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”
 Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen  anma etkinliğinde Uğur Mumcu’nun hayatını anlatan video gösterimi, Nuri Kurtcebe’nin çizgileriyle Sercan Yener ve Zeyno Eracar’ın şiir dinletisi, Murat Şenol’un şiir dinletisi, Şef Mutlu Ödemiş yönetiminde Ruhi Su Dostlar Korosu ve Erdal Bayrakoğlu konseri yapıldı.

Anma etkinliğine Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve salonu tamamen dolduran yaklaşık 1.500 yurttaş katıldı. Anma etkinliğine katılan Kerimoğlu ve yurttaşlar koronun ve Erdal Bayrakoğlu’nun türkülerini hep bir ağızdan söyleyerek muhteşem bir koro oluşturdular. Erdal Bayrakoğlu’nun final türküsü Uğurlar Olsun da Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da sahneye çıkarak Bayrakoğlu ile düet yaparak türküyü seslendirerek büyük alkış aldı. 

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu Uğur Mumcu ve devrimci şehitleri unutmadık, unutturmayacağız diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: Ben Atatürkçüyüm, cumhuriyetçiyim, Kuvayı Milliyeciyim, laikim, antiemperyalistim, insan hakları savunucusuyum, terörün, hırsızların, yobazların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım,  tam bağımsız Türkiye’den yanayım diyen Uğur Mumcu ve devrimci şehitlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Uğur Mumcu yazılarında Türk halkının çabuk unuttuğundan  bahsederdi ama Atatürkçü, yurtsever Cumhuriyet sevdalısı Bakırköylü, İstanbullu yurttaşlarımla beraber sözünü veriyoruz:  Mustafa Kemalleri ve Mustafa Kemal’in yolunda ölümü göze alıp yürüyenleri asla unutmayacağız.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 02:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209