KARADENİZLİLERDEN BAŞKAN KERİMOĞLU’NA SEVGİ SELİ

KARADENİZLİLERDEN BAŞKAN KERİMOĞLU’NA SEVGİ SELİ

KARADENİZLİLERDEN BAŞKAN KERİMOĞLU’NA SEVGİ SELİ
Trabzon Büyükliman Çevresinin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle gerçekleştirilen etkinliğe katılan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na Karadenizliler büyük ilgi gösterdi.

Karadenizlilerin yoğun sevgi selini karşılıksız bırakmayan Başkan Kerimoğlu’da kemençeler ve tulumlar eşliğinde Karadenizlilerle horon tepti.

Bakırköy Belediyesi Botanik Parkı Sosyal Tesislerinde yapılan etkinlikte alkış tufanı arasında bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları söyledi:
Coşkusuyla, heyecanıyla, ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlılığıyla örnek olan Karadenizlilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Konfederasyonuyla burada kahvaltı organize etmiştik. O gün bir şey eksik kalmıştı; kemençe ve tulum. Bugün horonunuzun coşkusuyla kemençe ve tulumla bu eksiği kapatmış olduk.

Ülkemizi bir arada tutan yegane iki güç var, birisi; canımızı ve kanımızı uğruna vermeye hazır olduğumuz albayrağımız, diğeri de ülkemizin çimentosu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. Bu ülkenin kurtuluşu Karadeniz’de 19 Mayıs’ta başladı. Mustafa Kemal’in Samsun’da attığı adım ile kurtuluş mücadelemiz başlamıştı. O yüzden ülkemizin kurucusu Karadenizlilere çok güveniyordu, bizler de çok güveniyoruz. Sizler bu ülkenin; çalışkanlığıyla, coşkusuyla heyecanıyla, yüreğiyle dilinin arasında mesafesi olmayan yiğit, açık sözlü insanlarısınız.

Önümüzdeki yıl Vakfıkebir Ekmeğinin; o bizim alın terimiz ekmeğimizin festivalini sizlerle birlikte yapmak istiyorum. Ayrıca bir sonraki etkinliğinizde horonu en iyi şekilde öğrenmiş olarak aranızda bulunacağım.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209