2015’’İNSANLIK YILI’’OLSUN

 Bize yeni bir yıl değil yeni bir insanlık gerek. Bir yılı daha ömür kumbaramızdan tüketip yenisini yemek için hazırlanıyoruz. Geçirdiğimiz yılların muhasebesini;                   alacak- verecek defterine işleyip yeni bir zaman diliminde eskisinden farklı olmayan ya da olacak şekilde yaşama devam edeceğiz; ta ki ömrümüzün kum saati kırılana kadar.

        Yeni yıla umut bağlayarak girmeyi hiç anlamadım. Zaten umudun ve çaban varsa her gün insanlar için yeni bir gün, yeni bir milat değil midir? Değişen zaman dilimi sana sendekini sunacak. Yeni bir zamanı kutlarken geçmişimize, değerlerimize duyduğumuz özlem neden o zaman? Kaderimizi mi yaşıyoruz yoksa yazıyor muyuz? Kalemi tutan kim? Yazan bizim çabalarımız mı yoksa çabalarımıza rağmen yazan mı? Yazılanı yaşıyorsak nereye gideceğimiz belli, yazıyorsak değişim için son nefesimize kadar seçimimiz elimizde. Umudun içinde umutsuzluk nasıl da azot kokulu toprakta saklı.

         Yeni yıl diye kutlanan günün dünden farklı olmayacaksa külkedisinden ne farkı var gece yarısında yıl atlamanın. Tüm dileğim kader için kalemi tutanın milletçe hakkımızda hayır yazması ve seçimlerimizle yazdırmayı bizlere nasip etmesi. Artan dünya nüfusunda milletçe özümüze dönmeyi; özsaygımızı, birbirimize olan sevgimizi tekrar kazandırması.

       Sosyal hayatta karşılaştıklarımızla birbirimizden insanlık ümidimiz kesilse de umudumuz hep var olacak. .En büyük dileğim Toplumca kadınımız, erkeğimiz, çocuğumuz, gencimiz birbirini tanıyıp, sevsin saysın. Hanımlarımız ve beylerimiz geçmişteki saygın kişiliklerine dönsün.

       Kapanıyoruz derken süsünü artıranlar, açıkken dişiliğini vurgulayanlar; evdeki hanımların dışında sosyal hayattaki kadınlara her türlü saygısızlığı mubah görenler kul hakkını yiyip Allah’ın adaletini dilinden düşürmeyenler, iyi niyetleri suiistimal etmek için ayet lisanlı şeytanlar olmaktan kurtulsun inşallah. Kısacası sözümüz hepimize. Kişisel günahların hesabı teke tek alınacakken kul hakkının hesabı, yalanın gıybetin, kandırmanın vebali  toplulukta görülecek. Kimseyi çıkarlarınız için üzüp hakkına girmeyin. Mahşer günü var demekle olmuyor, dediğini yaşamakla gidilecek o son yolculuğa.

    İnanç, eğitim ve gayret alnımıza yazılanı şekillendirmekte bize verilmiş en büyük şifremiz. Allah’ın bize takdir ettiğinin yarısını bile alamıyoruz oysa.

       Yeni bir zaman diliminde Lokman suresinin çok sevdiğim ayetleri ile yazımı tamamlamak istiyorum.’’Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin ve aldatıcı(lar) da sizi Allah ile aldatmasın.’’ Hiç kimse, yarın ne kazanacağını bilmez. Hiç kimse de, hangi yerde öleceğini bilmez. Hiç şüphesiz Allah bilendir, haberdardır.

    Hayırlı günlerle dolu yeni bir zaman olsun 2015..

YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209