İASKF'DE NELER OLUYOR

 Yerel Futbol Sitesi'nde çıkan bu haberi haberi yorumsuz olarak sunuyoruz:

''Geçenlerde yazdığım bir yazımın ardından gelen telefonların ardından şimdi yazacaklarımla birlikte aynı telefon trafiğine gireceğime eminim. Ne demiştim geçenlerde yazdıklarımda, “Neredesin Ali Düşmez?” demiştim. Evet, neredesin Ali Düşmez… Tek tek kalelerini kaybediyorsun. Ali Düşmez ve yönetimi çatırdamaya devam ediyor.

Uzun zamandır İASKF hakkında yorum yapmıyordum. Bu yorum yapmayışımın sebepleri çoktur. Kendimce diyordum ki belki kendi yanlışlarını görürler ve bu yanlıştan dönerler. Ne âlâ giden çok da dönen yok yanlışından. Önceki gün aldığım telefona şaşırmadım. Aldığım telefonda bana, ‘İASKF’de istifalar varmış, Yetkin Karakaş ve Seymen Gençtürk istifa etmiş’ diyordu telefondaki kişi.

Büyük bir çalışmanın ardından Sait Yücel’i tahtından indiren ekibin başında olan iki isim Karakaş ve Gençtürk ne oldu da biricik başkanlarını böyle yarı yolda bıraktılar? Öyle ki en ufak bir eleştirel yazımda beni ilk arayan isimlerdi Karakaş ve Gençtürk. Telefonda bana ‘Biz çalışıyoruz ve haksız yere ekibimizi eleştiriyorsun’ deniliyordu. Telefonda bile bir bütün olduklarını kafama sokar gibi ‘Ekibimizi eleştiriyorsun’ diyorlardı.

Bu bütün parçalanıyor. Aslında iyi de oluyor. Belki gerçekten amatörler için laftan çok iş yapan bir yönetim için çalışırlar. Durum bu şekilde olunca da aklıma ilk gelen demek ki ben eleştirilerimde haksız değilmişim, oluyor!!! İşten çok laf üreten bir yönetimden kopma olması muhtemeldir de bu kopmalar geç kaldı gibi sanki.

Aslına bakarsanız haklı çıkmaktan da hoşlanmam. Yine bir yazımda aleni destek verdiğim Ali Düşmez’e verdiğim destek için hatalı olduğumu ve bunların nedenlerini bir bir yazmıştım. Bakınız Yerel Futbol arşivlerine… “Biz bir aileyiz” diye yola çıkıldı fakat bu ailenin babası konumunda olan isim şefkatini kapı arkasında unuttu. Şimdi gelinen noktada bir bölünme ve parçalanma söz konusu. Hayırlısı olsun ne diyelim. Bu parçalanmaya gelineceğini de geçmiş yazılarımın satır aralarında dile getirmiştim. Buraya kadar gelmesi geçmişteki sessiz çığlığın açığa çıkmasından dolayıdır.

Burada sorulması gereken o kadar çok soru var ki… Bu sorular muhataplarının yapacağı basın toplantısında sorulur. İki isim, iki sağlam kale, iki sağlam futbol adamı artık Ali Düşmez’in yanında olmadıklarını beyan ettiler. Bu iki futbol adamının sportif yaşantıları ve başarıları tartışılmaz. Bu zamana kadar gerek oyuncu gerekse de yönetici bazında yaptıkları da ortadadır. Bir ayrılık kararı almışlarsa bu durum çok ama çok büyük bir depremi tetikleyecek olan artçı sarsıntıdır. İstanbul’un amatörlerinin başı olan kişinin sadece ben demesinden dolayı da gerçekleştirilmiş bir eylem olabilir bu istifalar. Kişi ben dememeli ve kişiler de Ali Düşmez dememeli. Ali Düşmez bile Ali Düşmez’i anlata anlata bitiremiyor. Bir ara bu zamana kadar yaptıkları işleri anlatsa ne güzel olur. Biz Ali Düşmez’i başkalarından dinleriz, kendisinden değil. Hiçbir ilçedeki hiçbir organizasyona katılmaması da sebep olmuş olabilir, bu iki ismin istifa gerekçesi. Herhangi bir ilçenin herhangi bir sportif organizasyonunda protokolde eğer büyük isimler ve ağır toplar yoksa Düşmez’i göremezsiniz. Bir bakan ve önemli isim olduğunda da zat-ı âlilerini görmek mümkün olmaktadır.

Bu iki isim belki de İASKF’nin fazlaca siyasete bulaştırılmış olmasından dolayı rahatsız olmuş olabilirler. Bilindiği üzere İASKF Başkanı Ali Düşmez Sarıyer Belediye Başkanlığına oynamakta, bu konuyu bilmeyenler ise birçok olaydan ve gelişmeden bihaberdir zaten. O zaman sormak gerekir Sait Yücel’i neden düşürdünüz, Sait başkan da Bakırköy ilçe başkanı değil miydi?

Velhasıl kelâm Ali Düşmez futbolun en renkli simalarındandır. Futbolun kitabını yazmıştır ancak çevresinde çok az kişi okumuştur bu kitabı... Unutulmaması gereken asıl konu ise bir süredir İASKF bahar yeli gibi çünkü dal rüzgârı affeder ama kırılmıştır bir kere.''


SÜLEYMAN AYDIN
YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209